Harmanpınar Mahallemizin Coğrafi ve İdari Durumu
COĞRAFİ DURUM
Kasaba iki tepe arasında bir vadide kurulmuştur.Doğusu ve batısı tepeliktir.Güney ve güney doğusu Torosların uzantısı olan dağlarla çevrilidir.Bu dağlara Hacı Ömer / Hacomar dağları adı verilir. Bahatlar ve Gündüğün mahalleleride engebeli bir araziye sahibdir.
Kasaba karasal iklimin özelliklerini taşır.Yazları sıcak ve kurak kışları soğuk kar yağışlıdır.Bahatlar ve Meyre de meşe ağaçları mevcutdur.Fakat sık ve zengin değildir.Meyve yetiştiriliciği çoğunluktadır.Tarla ziraatı ikinci sıradadır.Halkın gelirinin büyük kısmı elmacılıkve meyvecilik teşkil eder.Bağcılık ise yapılmamaktadır.NÜFUS
Harmanpınar merkezde 1990 sayımına göre 425 hane 1250 kişi Bahatlar da 60 hane 275 kişi Gündüğün de 48 hane 205 kişi yaşamaktadır.Genel olarak Harmanpınar kasabası 533 hane olup 2730 kişilik bir nüfusa sahipdir. Harmanpınar lı olup da İstanbul Ankara İzmir ve Konya da 10 000 kişi yaşamaktadır. Bu durum bize göç olayını belirgin olarak göstermektedir.2000 yılı nüfus sayımına göre kasabanın nüfusu 1524 kişidir. Nüfusun % 96 sı okur yazardı. Yeni nesilde okuma merakı oldukça fazladır. K asaba halkının büyük bölümü çalışmaktadır. Erkeklerin çoğunluğu ise gurbete çalışmak için gitmektedir. Bu durum Gündüğün ve Bahatlar da daha çok görülmektedir.
İDARİ BÖLÜM
Kasabanın önceki ismi Meyre dir.Ahırlı nahiyesine bağlıyken bir ara Yalıhüyük nahiyesine bağlanmış daha tekrar Ahırlı ya bağlanmıştır.Şu an da Bozkır a bağlıdır. 1963 yılında Harmanpınar adını almıştır.
Harmanpınar Dere kasabası na 5 km Ahırlı ilçesine 8 km Akçapınar a 4 km Yalıhüyük ilçesine 10 km Seydişehir ilçesine 40 km Bozkır a 12 km Konya ya 131 km dir.
Harmanpınar Mahallemizin Coğrafi ve İdari Durumu
Reviewed by Bozkır Dernekleri
on
Ekim 20, 2020
Rating:
Hiç yorum yok: